Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van stoomstrijkijzer

- 2021-11-16-

1. Om kalkaanslag te voorkomen, moet zoveel mogelijk koud gekookt water worden gegoten. Kies de juiste temperatuur volgens verschillende kledingmaterialen.

2. Nadat de watertemperatuur de ingestelde temperatuur heeft bereikt, startstrijken, anders zal het water uit de zoolplaat lekken. Houd er rekening mee dat dit niet betekent dat deijzerniet goed werkt, maar dat de temperatuur niet voldoende is om het water in stoom te sublimeren en uit de zoolplaat te laten stromen.

3. Gebruik stoombegassing om de elasticiteit van de temperamentvezel te herstellen en de reflecterende stof kan door slijpdruk in zijn oorspronkelijke vorm worden hersteld. Als je de stoom spuit terwijl je met een borstel in de tegenovergestelde richting poetst, is het effect ideaaler.

4. Als de kalkaanslag is ontstaan, kan een kleine hoeveelheid azijn of een ontkalker worden gebruikt om water toe te voegen aan deijzerhoofd en gebruik vervolgens een krachtige stoomsproeimethode om stoom te spuiten om de schaal te verwijderen. Het waterreservoir moet daarna worden schoongemaakt.