Hoe ijzervlekken op kleding te verwijderen?

- 2021-11-16-

Aluin kan het verschroeide geel van wollen kleding verwijderen. Los eerst een klein stukje aluin op in gekookt water op droogtemperatuur, borstel het aluinwater op het verschroeide gedeelte van de kleding en leg het vervolgens in de zon om de schroeiplekken te verminderen; wanneer de stof warmgeel is, wordt deze ook eerst geborsteld zoals voorheen. Laat het onderste garen blootliggen in het gebied waar geen pluis is vanwege hete vergeling, en wrijf dan zachtjes over het gebied zonder pluisjes met de punt van een naald totdat nieuwe pluisjes zijn opgenomen, en plaats dan een vochtige doek enijzerlangs de pluis.
"Begassing kan het verbrande geel van wollen of stoffen kleding verwijderen. Na het schrobben met een tandenborstel, en vervolgens ontsmetten met kokend water, kunnen schroeiplekken worden verminderd.
Blootstelling aan de zon kan ook brandende kleding verwijderen. Bedek het niet verschroeide gedeelte eerst met papier of iets anders, spuit vervolgens het gele gedeelte in met koud water en zet het in de zon. Nadat het water is opgedroogd, spuit je nog wat water totdat de kleur van elk onderdeel vergelijkbaar is.
'Het gebruik van azijn kan ook rimpels enstrijkenmerken op kleding. Je kunt de eetbare azijn op het papier met ruwe randen laten vallen, de rimpels bedekken, enijzerhet met een elektrisch strijkijzer, de sporen zullen verdwijnen en de kleding zal glad zijn.
⑤Schroeiplekken op katoenen kleding kunnen worden verbrand. Je kunt wat fijn zout op de brandplekken strooien, ze dan voorzichtig met je handen wrijven, ze een tijdje in de zon drogen en ze daarna wassen met water. De brandplekken kunnen worden verminderd en zelfs geleidelijk verdwijnen.

â‘¥ De zijden kleding heeft brandplekken. Je kunt een geschikte hoeveelheid sodapoeder nemen, mengen met water en tot een pasta roeren, het op de verbrande plekken aanbrengen en het op natuurlijke wijze laten drogen. Op deze manier worden de schroeiplekken geëlimineerd als het droge sodapoeder eraf valt.