Oorzaken en oplossingen voor waterlekkage van hangend stoomstrijkijzer

- 2021-11-17-

De belangrijkste redenen voor de waterlekkage van dehangend stoomstrijkijzerzijn:
1. Te veel water of een beschadigd waterreservoir.
2. Als de temperatuur van de thermostaat te laag is, kan er water lekken.
De oplossing van destoomstrijkijzerlekken:
1. Voordat u het stoomstrijkijzer gebruikt, zet u de temperatuurschakelaar uit en zet u de stoomschakelaar op het minimum om ervoor te zorgen dat het waterreservoir en de strijkzool niet rechtstreeks met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is de stoominstelknop naast de waterinjectiepoort ook afgesteld op de minimale stoomstand.
2. Nadat u het water hebt toegevoegd, schakelt u de stroom in, past u de temperatuurknop aan voor verschillende kleding, zet u de stoominstelknop aan en wacht u tot het indicatielampje gaat branden. Het water in het waterreservoir komt in de bodemplaat en is in een verwarmingstoestand, waarbij er een beetje stoom uitkomt. Wacht op het indicatielampje. Nadat het is uitgeschakeld, bevindt de stoom zich in een kritieke toestand en kan de kleding worden gestreken wanneer het indicatielampje weer gaat branden. Er druppelden een kleine hoeveelheid waterdruppels aan het begin van het strijken. Dit is condenswater. Koud water komt in aanraking met hete stoom en veroorzaakt waterdruppels.
3. Giet na het strijken van de kleding al het water uit het waterreservoir, zet de elektriciteit aan, zet de temperatuurknop op de maximale stand, zet de stoomknop aan en droog het water in het waterreservoir.

4. Zet vervolgens de stoomknop uit, zet de temperatuurknop op de minimumstand en bewaar de temperatuur van de bodemplaat op de normale temperatuur. Zolang u de bovenstaande methodestappen volgt, zal er geen waterlekkage zijn.