Hoe de kledingstomer te gebruiken

- 2022-03-09-

In de loop der jaren hebben de stedelingen van vandaag de traditionele strijkijzers die veel ruimte nodig hebben om kleding te strijken en vaak kleding verbranden, verlaten en stoom gebruiken als medium voor kledingstrijkmachines. Waarom heeft de kledingstomer uiteindelijk het traditionele strijkijzer op de huishoudelijke markt vervangen? Het is heel eenvoudig, zolang de kleding in een kleine ruimte kan worden opgehangen, kan de kleding worden gebruikt. Bovendien kan de kleding worden gesteriliseerd en beschimmeld. Tegelijkertijd, omdat er geen fysiek contact is, wordt de kleding nauwelijks beschadigd. Omdat de kledingstrijker het principe gebruikt van stoom die de vezels zacht maakt en vervolgens de kleding strijkt door natuurlijke zwaartekracht, heeft de kledingstrijker niet zoveel operationele vereisten en voorzorgsmaatregelen als het traditionele elektrische strijkijzer, maar als u een plat kledingstuk wilt strijken, moet u nog wat vaardigheden nodig, laten we u nu stap voor stap het juiste gebruik van de kledingstomer leren.
1. Vul de machine met water
Aangezien de kledingstomer het principe gebruikt dat heetwaterstoom continu in de kleding doordringt om de vezels te verzachten en uiteindelijk de kleding recht te trekken door de werking van de zwaartekracht, om kleding te "stomen", moet u eerst de kledingstomer vullen met water. Maar er zijn twee punten om hier op te letten. Ten eerste kun je het beste zuiver water toevoegen. Voeg nooit mineraalwater of water met meer onzuiverheden toe. Gewone kledingstomers zijn geneigd om na het stomen minerale verkalking op het bevestigde oppervlak te vormen, wat uiteindelijk de prestaties van de kledingstomer zal beïnvloeden, en het met verontreiniging beladen water kan het kledingstuk ook beschadigen wanneer het door de vezels van het kledingstuk dringt. Als je bijvoorbeeld kleding strijkt met water dat is verontreinigd met blauwe inkt, is het natuurlijk gemakkelijk om de hele kleding blauw te maken. Ten tweede, denk niet dat, aangezien de kledingstomer helemaal draait om het verwarmen van water, het proces kan worden versneld door heet water te injecteren en elektriciteit kan worden bespaard, omdat het stomende deel van de kledingstomer zich niet in de wateropslagpot bevindt. Het vullen van een kan met kokend water dat oorspronkelijk is ontworpen om alleen koud water te bevatten, kan de machine gemakkelijk beschadigen.
2. Repareer kleding betrouwbaar
Aangezien de kledingstomer wordt gebruikt voor het strijken door kleding op te hangen, is het ook mogelijk om uzelf per ongeluk te verbranden als de kleding (hangers) constant bungelen, terwijl de werklast toeneemt. Dus als u een betrouwbare manier gebruikt om uw hangende kleding op zijn plaats te houden, wordt de taak gemakkelijker voor u. Tegenwoordig hebben high-end kledingstomers meestal een ontwerp met dubbele stang, zodat de kleding goed kan worden vastgezet en niet kan worden verplaatst. Als u bovendien bij het strijken van broeken speciaal ontworpen strijkrekken en broeknaadclips kunt gebruiken, kunt u meer doen met minder.
3, belangrijk positiecomfort
Traditionele strijkijzers zijn afhankelijk van druk om het strijken te voltooien, en ze zijn gemakkelijk te hanteren voor manchetten, kragen en rokken, maar strijkmachines voor kleding zijn anders. Voor deze belangrijke posities met ernstige rimpels, moet u ze tijdens het strijken een beetje rechttrekken om de gerimpelde delen vlak te maken voordat u gaat stomen. Voor de kraag kunt u deze het beste omdraaien en de strijkzool gebruiken.
4. Kies de juiste stoomuitrusting
Let goed op tijdens het stomen, want die sleutelposities zijn moeilijk te vormen, dus de stoomtijd is iets langer dan die van andere posities, dus zelfs een kledingstomer die stoom gebruikt als werkingsprincipe kan schade toebrengen aan sommige delicate kledingstukken. . Als uw kledingstrijkijzer een versnellingskeuze heeft (high-end modellen hebben die), kies dan een grote versnelling voor zware kleding en een kleine versnelling voor dunne zijden kleding om schade aan de kleding te voorkomen.
5. Correct hanteren van kleding na het strijken

1. Nadat de kleding is gestreken, kan deze niet meteen in de kast worden gelegd. Kleding met vocht is niet alleen gemakkelijk opnieuw te kreuken, maar kan ook gemakkelijk beschimmelen als ze in de kast wordt bewaard. Je moet ze wel even buiten ophangen om te drogen; Door het op het lichaam te dragen, is het gemakkelijk opnieuw te kreuken tijdens het luchtdroogproces. Als je echt haast hebt om het te dragen, moet je het luchtkanaal gebruiken om het met een koude luchtvijl te drogen voordat je het draagt. Knijpen, omdat het stoomstrijken van kledingstukken het principe van natuurlijke verzakking en rechttrekken aanneemt nadat de kledingvezels zijn verzacht, en het is niet zo duurzaam als traditionele strijkijzers in termen van onderhoud van de vlakheid.